2024 ITBF KONFERANSI BAŞLIYOR

2024 ITBF KONFERANSI BAŞLIYOR

Ülkemiz yetiştiriciliğini temsilen derneğimizin üyesi olduğu Uluslararası Safkan İngiliz Atı Yetiştiricileri Federasyonu (ITBF) 2024 genel kurul ve konferansı Tokyo, Japonya’da başlıyor.

Konferansın başlangıcı öncesindeki ilk tanışma resepsiyonunda Dr. Yoshiharu Ueno ev sahibi JBBA (Japonya Yetiştiriciler Derneği) temsilen delegelere seslenerek memnuniyetle karşıladı.

ITBF TOKYO 18-23 MAYIS

ITBF’nin iki yılda bir düzenlenen Konferansı ve Genel Kurulu 2024’te Japonya’nın ev sahipliğinde gerçekleştiriliyor. Önceki genel kurulda 2022’de üye dernek temsilcileri İngiltere Newmarket’ta buluşmuştu. JBBA 6 kıtadan 20 ülke dernek temsilcisi yaklaşık 70 delegeye ve EFTBA (Avrupa Safkan İngiliz Atı Yetiştiriciler Dernekleri Federasyonu) ve OSAF (Güney Amerika Safkan İngiliz Atı Tanıtım ve Gelişim Birliği) kuruluşlarından temsilcilere ev sahipliği yapacak.

Genel Kurulu sektör ile ilgili küresel bilgilerin paylaşılması ve tartışılması için bir platform oluşturmaktadır. Yetiştiricilik ve yarış endüstrisi ile ilgili güncel sorunların gündeme getirildiği genel kurulda ITBF’in yetiştiricilik dahil endüstride geniş kapsamlı proaktifliği hakkında raporlar da sunulmakta.

Tokyo’daki etkinliğe IFHA’dan (Uluslararası At Yarışı Otoriteleri Federasyonu) temsilciler katılacak. ITBF ve IFHA arasındaki 2023 resmi işbirliğinin ardından, hem Kirsten Rausing (ITBF-Başkanı) hem de Winfried Engelbrecht-Bresges (IFHA-Başkanı), yetiştiricilik sektörü ve at yarışları otoriteleri arasındaki bu memnuniyetle karşılanan anlaşmanın önemi konusunda delegasyona hitap edecek. Engelbrecht-Bresges günümüzün önde gelen konularından olan At Refahı ile ilgili “Sosyal Sorumlu Sporun Temeli” konusunda da sunum yapacak. Düzenli şekilde çevrimiçi olarak toplantılarını gerçekleşiten IFHA/ITBF Çalışma Grubu da Tokyo’da bir araya gelecek.

Veterinerlik Sağlık Konferansı da genel kurul haftasının önemli ve temel bir parçasıdır. Önde gelen uluslararası veteriner hekim ve ITBF Başkan Yardımcısı Dr Des Leadon moderatörlüğünde, dünya çapındaki endüstri uzmanları veterinerlik sağlık konferansı programına katkıda bulunacak. Ev sahibi ülkenin baş konuşmacısı JRA’dan (Japonya Yarış Otoritesi) Dr. Teruaki Tozaki, ‘Safkan İngiliz Yarış Atlarının Biyolojik Bütünlüğü ve Düzenleyici Zorlukları’ hakkında sunum yapacak.

Delegeler aynı zamanda Japonya’nın en prestijli damızlık çiftliklerini ziyaret edecekleri Hokkaido’da gözlemlerde bulunacaklar. Delegelerin Shadaii Aygır İstasyonu (2023 Longines Dünyanın En İyi Yarış Atı ödülü sahibi Equinox’a ev sahipliği yapar), Darley Japonya Aygır Kompleksi ve Shizunai Aygır İstasyonu’nun yanısıra JRA Hidaka İdman Merkezini inceleme fırsatı olacak.

Bu kapsamlı programa Tokyo’nun önde gelen yarış günleri de dahil edilerek haftaya Japonya Kısrak koşusu (Yushun Himba – Japan Oaks) ile başlanılırken etkinlik Japonya Derbisi (Tokyo Yushun – Japan Derby) ile tamamlanacak. Tüm ITBF üyeleri için olağanüstü bir hafta olacağı düşünülmekle birlikte aynı zamanda üyelerin diğer üye ülkeler ile uluslararası ikili ilişkileri güçlendirme adına rakipsiz bir fırsat sunuyor.

ITBF Başkanı Kirsten Rausing kısa süre kala etkinlik hakkında şunları ifade etti: “ITBF, Japonya’da gerçekleştireceği konferansını sabırsızlıkla bekliyor. Toplantımızın yeri güncel ve konusuyla direkt ilgilidir, çünkü Japonya’nın çağdaş Safkan İngiliz Atı endüstrisindeki önemli rolünü vurgulamaktadır. Japon yetiştiriciliği ve yarışçılığının başarısı hepimiz için muhteşem bir örnektir”.

www.international-tbf.com